GÜLŞEN BATAR ANADOLU LİSESİ

Adres
Karataş 1. Bölge ve 2. Bölge arası Şahintepe Mah. 133369 Nolu Cad. No.5 ŞahinbeyGaziantep
Vizyon
GÜLŞEN BATAR ANADOLU LİSESİ Gülşen Batar Anadolu Lisesi Gaziantep—Şahinbey ilçesinde yer almakta olup 2013 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. İlk önce ismi Milli Piyango Anadolu Lisesi olan okulun ismi dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van Depreminde şehit olan öğretmenlerden birisi olan Gaziantepli Gülşen Batar ismi ile değiştirilmiştir. Okul, 40 derslik, bir spor salonu ve bir halı sahadan oluşan 10.500 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş Karataş’ta, Şahintepe Mahallesinde ve çevreyoluna yakın bir mevkidedir. Gülşen Batar Anadolu Lisesi, Gaziantep’te sınavla öğrenci alan 7 Anadolu lisesinden birisidir. Eğitim ve öğretim açısından ilk mezunlarını yeni yeni vermeye başlayan okulda hemen hemen her imkân öğrenciler için oluşturulmuştur. Fizik, kimya biyoloji laboratuvarlarının yanında 2 tane lingafon sistemli dil laboratuvarı da bulunmaktadır. 12 bin kitaptan oluşan ve kapısı Selçuklu mimarisiyle süslenmiş 7 Güzel Adam Kütüphanesi öğrencilerin en uğrak yerlerinden birisidir. Gülşen Batar Anadolu Lisesinde tam teşekküllü 2 adet bilgisayar laboratuvarı, DYNET ve diğer birçok kullanım için hem öğrencilere hem de milli eğitime hizmet vermektedir. Özel olarak dizayn edilmiş müzik atölyesi ve resim atölyesi ile farkını ortaya koyan Gülşen Batar Anadolu Lisesinde görsel sanat çalışmalarının sergileneceği bir fuaye alanı yine aynı bölümde öğrencilerin teneffüste satranç oynamaları için özel bir alan oluşturulmuştur. Spor açısından da farkını ortaya koyan Gülşen Batar Anadolu Lisesinde çift tribünlü tam teşekküllü bir spor salonu, 400 metrekare genişliğe ve harika donanıma sahip bir tekvando salonu ve kendine ait bir halı sahası vardır. Okulun merdivenlerinden çıkarken her birisi özel olarak tasarlanmış görseller dikkati çekmektedir. Orta Merdivenlerde Osmanlı Padişahları, sağ taraftaki merdivenlerde Gaziantep’e hizmet edenler, sol taraftaki merdivenlerde Türk ve İslam bilim adamları ile ilgili görseller mevcuttur.
Misyon
Biz; çağın gerekleri ile donanmış uygun eğitim ortamlarında, bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak, özgür düşünen, kendisi ve toplumla barışık, milli ve evrensel değerleri benimsemiş, bilgiyi üreten ve bireyleri bir üst eğitim kurumuna ve hayata hazırlamak için varız.”
Öğretim Şekli :TEKLİ
Ders Başlama 08:10 Ders Bitiş 15:10