T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - GÜLŞEN BATAR ANADOLU LİSESİ

Gülşen Batar Anadolu Lisesi Tarihçesi

 

 

 

GÜLŞEN BATAR ANADOLU LİSESİ

 

Gülşen Batar Anadolu Lisesi Gaziantep—Şahinbey ilçesinde yer almakta olup 2013 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. İlk önce ismi Milli Piyango Anadolu Lisesi olan okulun ismi dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van Depreminde şehit olan öğretmenlerden birisi olan Gaziantepli Gülşen Batar ismi ile değiştirilmiştir.

Okul, 40 derslik, bir spor salonu ve bir halı sahadan oluşan 10.500 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş Karataş’ta, Şahintepe Mahallesinde ve çevreyoluna yakın bir mevkidedir.

Gülşen Batar Anadolu Lisesi, Gaziantep’te sınavla öğrenci alan 7 Anadolu lisesinden birisidir.

Eğitim ve öğretim açısından ilk mezunlarını yeni yeni vermeye başlayan okulda hemen hemen her imkân öğrenciler için oluşturulmuştur.

Fizik, kimya biyoloji laboratuvarlarının yanında 2 tane lingafon sistemli dil laboratuvarı da bulunmaktadır.

12 bin kitaptan oluşan ve kapısı Selçuklu mimarisiyle süslenmiş 7 Güzel Adam Kütüphanesi öğrencilerin en uğrak yerlerinden birisidir.

Gülşen Batar Anadolu Lisesinde tam teşekküllü 2 adet bilgisayar laboratuvarı, DYNET ve diğer birçok kullanım için hem öğrencilere hem de milli eğitime hizmet vermektedir.

Özel olarak dizayn edilmiş müzik atölyesi ve resim atölyesi ile farkını ortaya koyan Gülşen Batar Anadolu Lisesinde görsel sanat çalışmalarının sergileneceği bir fuaye alanı yine aynı bölümde öğrencilerin teneffüste satranç oynamaları için özel bir alan oluşturulmuştur.

Spor açısından da farkını ortaya koyan Gülşen Batar Anadolu Lisesinde çift tribünlü tam teşekküllü bir spor salonu, 400 metrekare genişliğe ve harika donanıma sahip bir tekvando salonu ve kendine ait bir halı sahası vardır.

Okulun merdivenlerinden çıkarken her birisi özel olarak tasarlanmış görseller dikkati çekmektedir. Orta Merdivenlerde Osmanlı Padişahları, sağ taraftaki merdivenlerde Gaziantep’e hizmet edenler, sol taraftaki merdivenlerde Türk ve İslam bilim adamları ile ilgili görseller mevcuttur.

Yaşayan duvarlar projesini ilk olarak uygulayan ve Gaziantep’e tanıtan Gülşen Batar Anadolu lisesinin koridorlarını gezdiğiniz zaman adeta bir müze gezisi yapıyorsunuz izlenimi uyandırmaktadır. Bu amaçla oluşturulmuş Matematik Sokağı, Coğrafya Sokağı, Kimya Sokağı, Huzur Sokağı, Tarih Sokağı, Edebiyat sokağı, Sanat Sokağı ve Başarı sokağı görülmeye değer yerleridir.

Öğrencilerin ve velilerin rahat edebileceği  ve değişik aktivitelere ev sahipliği yapan Şark odasının yanında geniş bir giriş alanı ve danışması da mevcuttur.

     İki adet öğrencilerin rahat etmesi için tasarlanmış kantini bulunan Gülşen Batar Anadolu Lisesinin bahçesine 350 adet ağaç dikilmiş ve yaşam alanı güzelleştirilmiştir.

 

 

       4 adet idari çalışma odası, 3 adet rehberlik odası, 1 memur odası, 1 BT odası, 1 Erasmus E-twinning çalışama odası, 1 Bilim odası, 1 öğretmenler odası ve öğretmenlerin bilgi alışverişine imkân veren 5 adet Zümre odası bulunmaktadır.

      Kendine ait bir okul marşı olan Gülşen Batar Anadolu Lisesinin marşı okulun müzik öğretmeni Zişan Gülhan tarafından bestelenmiş ve okulun kurucu müdürü aynı zamanda şair yazar olan Zekeriya EFİLOĞLU tarafından yazılmış ve notaya dökülmüştür

       Gülşen Batar 16.09.1979 tarihinde Gaziantep’te doğdu. İlkokulu Karşıyaka Şehit Mahmut Söylemez İlkokulu’nda okudu. Orta öğretimini Muğla Kuşadası Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde bitirdi. Bundan sonra kreş öğretmeni olarak özel okullarda çalışmaya başladı. Bu sırada üniversite sınavlarına hazırlanıp Van 100. Yıl Üniversitesi Su ve Süt Ürünleri Bölümü’nü kazanıp eğitim hayatına Van’da devam etti. Okulunu bitirip Kuşadası’na geri döndü ve sonra evlendi. Beyza adında bir kız çocuğu oldu. Evliyken Açık Öğretim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’ne kayıt olup burada bölümüne devam etti.

 

      Çocukları ve mesleğini seviyordu, bu yüzden hep öğretmen olmak istiyordu. Açık Öğretim Fakültesi’nden başarı ile mezun olduktan sonra bu hayalini gerçekleştirmek için kamu personeli seçme sınavına girdi ve başarı ile kazandı. Van İli Erciş İlçesi Şehit Koray İlköğretim Okulu’nda meslek hayatına başladı. Okul içinde kendi kızını öğrencilerinden ayırmadı ve onlara layık bir şekilde görevini yapabilmek için çalıştı. Neşeli hayata hep olumlu bir gözle bakan ve içinde eğitim aşkı yanan bir öğretmendi. Görev yaptığı yerin zorluklarından bahseder, fakat bu zorlukların normal olduğunu,  mesleğini sevdiğini ve bunu yaparken de kendisinin çok mutlu olduğunu ifade ederdi. Van Erciş İlçesinde ikamet eder, görev yaptığı Uncular Köyü Anaokulu’ndaki görevine servisle gidip gelirdi.

 

        Erciş Merkezindeki Devlet Hastanesi karşısında kiraladıkları küçük apartman dairesinde 23 Ekim 2011 tarihinde kızı Beyza ile birlikte depreme yakalanan Gülşen Batar, apartmanın tamamen yıkılması nedeniyle kızıyla birlikte göçük altında kaldı. Gülşen Batar, canından çok sevdiği küçük Beyza’sı ile birlikte tonlarca betonun altında hayatını kaybetti.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.04.2014 - Güncelleme: 29.11.2018 10:04 - Görüntülenme: 6828
  Beğen | 6  kişi beğendi