Birimlerimiz

Gülşen Batar kimdir?

Gülşen Batar 16/09/1979 tarihinde Gaziantep´te doğdu. İlkokulu Karşıyaka Şehit Mahmut Söylemez İlkokulu´nda okudu. Orta öğretimini Muğla Kuşadası Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümünde bitirdi. Bundan sonra kreş öğretmeni olarak özel okullarda çalışmaya başladı. Bu sırada üniversite sınavlarına hızlanıp Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su ve Süt ürünleri bölümünü kazanıp eğitim hayatına Van´da devam etti. Okulunu bitirip Kuşadası´na geri döndü ve sonra evlendi. Bu evlilikten Beyza adında bir kız çocuğu oldu. Evliyken Açıköğretim Fakültesi çocuk gelişimi bölümüne kayıt olup burada bölümüne devam etti. Çocukları ve mesleğini seviyordu, bu yüzden hep öğretmen olmak istiyordu.

Açıköğretim Fakültesinden başarı ile mezun olduktan sonra bu hayalini gerçekleştirmek için Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi ve başarı ile kazandı. Van ili Erciş ilçesi Şehit Koray İlköğretim Okulunda meslek hayatına başladı.

Okul içinde kendi kızını öğrencilerinden ayırmadı ve onlara layık bir şekilde görevini yapabilmek için çalıştı. Neşeli, hayata hep olumlu bir gözle bakan ve içinde eğitim aşkı yanan bir öğretmendi. Görev yaptığı yerin zorluklarından bahseder, fakat bu zorlukların normal olduğunu, mesleğini sevdiğini ve bunu yaparken de kendisinin çok mutlu olduğunu ifade ederdi.

Van Erciş ilçesinde ikamet eder, görev yaptığı Uncular Köyü Anaokulundaki görevine servisle gidip giydirdi. Erciş merkezindeki Devlet Hastanesi karşısında kiraladıkları küçük apartman dairesinde 23 Ekim 2011 tarihinde kızı Beyza ile birlikte depreme yakalanan Gülşen Batar apartmanın tamamen yıkılması nedeniyle kızıyla birlikte göçük altında kaldı. Gülşen Batar canından çok sevdiği küçük Beyza’sı ile birlikte tonlarca betonun altında hayatını kaybetti.

Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıklarının birlikte yürüttüğü proje kapsamında Milli Piyango İdaresi tarafından yaptırılan ve idarenin adını taşıyan okullara Van depreminde yaşamını yitiren öğretmenlerin adları verildi. İşte bu maksatla Gaziantep Şahinbey de açılan bu okulun adı şehit öğretmenlerimizin adını yaşatmak amacıyla Gülşen Batar Anadolu Lisesi oldu.

Tüm Şehit öğretmenlerimizin mekanı cennet olsun